- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΙΟΥΈρευνα του Harvard: Πώς οι γονείς καταφέρνουν να μεγαλώσουν παιδιά που είναι...

Έρευνα του Harvard: Πώς οι γονείς καταφέρνουν να μεγαλώσουν παιδιά που είναι εργατικά;

Tα παιδιά που γίνονται επιτυχημένοι ενήλικες είναι αυτά που μαθαίνουν από τους γονείς τους να είναι εργατικά, σύμφωνα με τη συγγραφέα και ερευνήτρια που συνεργάζεται με το Harvard, Jennifer Breheny Wallace.

Χαρακτηριστικά: Τα “εργατικά” παιδιά είναι ανθεκτικά, έχουν κίνητρο και η αξία τους δεν βασίζεται αποκλειστικά στις επιτυχίες τους. Συμπεριφορά: Σε αντίθεση με τους συνομήλικούς τους, δεν είναι ανταγωνιστικά, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το άγχος και την κατάθλιψη στην εφηβεία. Έρευνα: Η Wallace, σε συνεργασία με το Harvard, μελέτησε 6.500 γονείς και ψυχολόγους. Συμπέρασμα: Το άγχος των γονιών για τις σχολικές επιδόσεις, σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό,

Αντίθετα, όπως αναφέρει, οι γονείς που καταφέρνουν να μεγαλώσουν παιδιά που πετυχαίνουν στη ζωή τους και είναι εργατικά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Κάνουν τα παιδιά τους να πιστεύουν ότι αξίζουν: “Η αίσθηση ότι η οικογένεια, οι φίλοι και η κοινωνία αναγνωρίζει την αξία τους για όσα είναι” είναι αυτή που δίνει αυτοπεποίθηση στα παιδιά και τα κάνει να νιώθουν ότι οι γονείς τους τα υπολογίζουν.

“Αυτή η αξία που νιώθουν λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα ενάντια στο άγχος και την κατάθλιψη. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα εργατικά παιδιά που γνώρισα δεν είχαν αποτυχίες ή πισωγυρίσματα. Αλλά η αξία που ένιωθαν τους σήκωνε και τους έκανε να έχουν περισσότερη αντοχή”, σημειώνει η Wallace.

Subscribe Today

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

Newspaper WordPress Theme