- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑΓιατί να μην πέφτετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Γιατί να μην πέφτετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Το ντους το βράδυ μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χαλαρώσετε στο τέλος της ημέρας. Αλλά είναι μήπως επιβλαβές για την υγεία των μαλλιών σας;

Ιδανικά, όσοι πλένουν τα μαλλιά τους το βράδυ τα αφήνουν να στεγνώσουν τελείως πριν πάνε για ύπνο. Όμως, για πρακτικούς λόγους, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο: το πιστολάκι μπορεί να ξυπνήσει κάποιον στην οικογένεια, ενώ το να περιμένεις να στεγνώσουν τα μαλλιά με την πετσέτα κοστίζει πολύτιμο χρόνο ύπνου. Έτσι, πολλοί πέφτουν στο κρεβάτι με βρεγμένα

μαλλιά. Ωστόσο, σύμφωνα με δερματολόγους, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγετε. Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο βλάβης των μαλλιών και να προκαλέσει προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής, όπως λοιμώξεις ή επιδείνωση δερματικών παθήσεων.

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για τους κινδύνους που συνδέονται με τον ύπνο με βρεγμένα μαλλιά:

Σπάσιμο των μαλλιών

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, γίνονται πιο ελαστικά και πιο εύθραυστα, σύμφωνα με τη δρ. Ife J. Rodney, δερματολόγο και διευθύντρια του Eternal Dermatology and Aesthetics. Ο συνδυασμός των βρεγμένων, εύθραυστων μαλλιών με την τριβή και το τέντωμα από το μαξιλάρι μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των τριχών. Η δρ. Cindy Wassef, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο Rutgers Medical School, συμφωνεί ότι η τριβή κατά τον ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο των μαλλιών. Γι’ αυτό, συνιστάται να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν τελείως πριν πάτε για ύπνο.

Ο δρ. Joshua Zeichner, διευθυντής Αισθητικής και Κλινικής Έρευνας στο Mount Sinai, προσθέτει ότι, εκτός αν υπάρχει έντονη κίνηση του κεφαλιού στο μαξιλάρι, είναι απίθανο να γίνει μεγάλη ζημιά στα μαλλιά.

Δερματικά προβλήματα

Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον στο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακές λοιμώξεις και μολύνσεις ζύμης, σύμφωνα με τη δρ. Wassef.

Αναπνευστικά προβλήματα

Επιπλέον, το να πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα. Τα υγρά μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα μπορούν να διευκολύνουν την ανάπτυξη μούχλας, η οποία μπορεί να ερεθίσει τους αεραγωγούς σας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο δρ. Thomas Russo, καθηγητής και επικεφαλής Μολυσματικών Ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, το να πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά δεν προκαλεί άλλες αναπνευστικές ασθένειες, όπως το κρυολόγημα.

Subscribe Today

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

Newspaper WordPress Theme