- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΙΟΥΠότε θα μπουσουλήσει το μωρό μου;

Πότε θα μπουσουλήσει το μωρό μου;

Θα μπουσουλήσει το μωρό μου; Είναι φυσιολογικό να μην μπουσουλήσει καθόλου; Αν είναι δέκα μηνών και δεν μπουσουλάει, πρέπει να ανησυχώ; Αυτές είναι μερικές από τις ανησυχίες των μαμάδων σχετικά με την ανάπτυξη του μωρού τους.

Ο παιδίατρος και διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας, Μάριος Ανδρέου, απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις σε ένα βίντεο στο TikTok. Όπως εξηγεί, “τα σύγχρονα μωρά δεν μπουσουλάνε”! Ο λόγος είναι ότι τα μάθαμε να κοιμούνται ανάσκελα. Έτσι, από τη θέση ανάσκελα, σηκώνονται και περπατάνε. Παλαιότερα, τα μωρά κοιμόντουσαν μπρούμυτα, σηκώνονταν στα τέσσερα, μπουσουλούσαν και μετά σηκώνονταν και περπατούσαν.

Ο γιατρός τονίζει πως “Το μπουσούλημα πλέον δεν είναι μέρος της αναπτυξιακής εξέλιξης της κινητικότητας του παιδιού. Άρα, τα παιδιά μας δεν μπουσουλάνε”. Προσθέτει ότι οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους όταν αναρριχάται στο δίχτυ ή στους καναπέδες, κρατώντας το με τα δύο χέρια στον καναπέ. Σιγά-σιγά, θα αρχίσει να κάνει βήματα στα πλάγια. Τον επόμενο μήνα θα περπατήσει με τη βοήθεια και των δύο χεριών, τον επόμενο με το ένα χέρι και μετά θα περπατά μόνο του.

mamagers.com

Subscribe Today

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

Newspaper WordPress Theme