- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΥπάρχει ιδανική ηλικία για να γίνεις μητέρα;

Υπάρχει ιδανική ηλικία για να γίνεις μητέρα;

Θεωρώντας δεδομένο ότι η απόφαση για εγκυμοσύνη είναι προσωπική και ότι κάθε άτομο βιώνει διαφορετικά τη γονεϊκότητα, η ηλικία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα μελλοντικά σχέδια.

Υπάρχει άραγε καλύτερη ηλικία για να γίνει μια γυναίκα μητέρα; Αυτό το ερώτημα ταλανίζει πολλές γυναίκες και ζευγάρια. Πολλές γυναίκες που θέλουν να κάνουν οικογένεια αναρωτιούνται ποια είναι η ιδανική ηλικία, ενώ ταυτόχρονα ανησυχούν λόγω επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων. Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια τάση αναβολής της προσπάθειας εγκυμοσύνης, συχνά επηρεασμένη από ιστορίες γυναικών της showbiz που προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι δείχνουν τα στοιχεία;

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι γυναίκες γίνονται για πρώτη φορά μητέρες σε ηλικίες που κυμαίνονται από 20 έως 39 έτη. Μόνο ένα μικρό ποσοστό (4%) αποκτά το πρώτο του παιδί είτε σε πολύ νεαρή ηλικία (κάτω των 20) είτε σε μεγαλύτερη ηλικία (άνω των 40). Η ηλικία πρώτης γέννας διαφέρει από χώρα σε χώρα. Οι μεγαλύτερες σε ηλικία μητέρες στην Ευρώπη είναι οι Ισπανίδες και οι Ιταλίδες, με τις Ελληνίδες να ακολουθούν, καθώς το 6,6% των Ελληνίδων γίνεται μητέρα για πρώτη φορά μετά τα 40.

Οι μέθοδοι που παρατείνουν τη μητρότητα

Η αντισύλληψη και οι μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής επιτρέπουν στις γυναίκες και στους συντρόφους τους να αποφασίζουν πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να αποκτήσουν παιδιά. Η εξωσωματική γονιμοποίηση προσφέρει λύσεις με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, ενώ μέσω της κρυοσυντήρησης ωαρίων, οι γυναίκες μπορούν να “παγώσουν” τα ωάρια καλής ηλικίας και ποιότητας μέχρι οι συνθήκες για τον ερχομό ενός μωρού να είναι καταλληλότερες για αυτές.

Subscribe Today

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

Newspaper WordPress Theme