- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
ΣΧΕΣΕΙΣΟι Σχέσεις με τα Πεθερικά

Οι Σχέσεις με τα Πεθερικά

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Μπορείτε άραγε να εμποδίσετε ένα πρόβλημα με τα πεθερικά να εξελιχθεί σε γαμήλιο πρόβλημα;

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Ο γάμος δημιουργεί μια καινούρια οικογένεια. Η Αγία Γραφή δηλώνει ότι ο άντρας που παντρεύεται «θα αφήσει τον πατέρα του και τη μητέρα του και θα προσκολληθεί στη σύζυγό του». Το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα αναφορικά με τους γονείς της και το σύζυγό της. Όταν αυτή παντρεύεται, λέει η Γραφή, οι δύο γίνονται «μία σάρκα». Αποτελούν μια καινούρια οικογένεια.

Πρώτα ο γάμος σας, μετά οι γονείς σας. Ο σύμβουλος γάμου Τζον Μ. Γκότμαν γράφει: «Μια βασική αποστολή του γάμου είναι να εδραιώσει το αίσθημα του “εμείς” μεταξύ των δύο συζύγων. Προκειμένου να αποκτήσετε ή να ανανεώσετε το αίσθημα της αλληλεγγύης με το ταίρι σας, ίσως χρειάζεται να αποσπαστείτε και να αποσχιστείτε σε κάποιον βαθμό από τις οικογένειές σας». 

Ορισμένοι γονείς ίσως δυσκολεύονται να προσαρμοστούν. Ένας νεαρός σύζυγος λέει: «Προτού παντρευτούμε, για τη γυναίκα μου αποτελούσε πάντα προτεραιότητα αυτό που ήθελαν οι γονείς της. Αλλά μετά το γάμο μας, η μητέρα της συνειδητοποίησε ότι κάποιος άλλος είχε μπει στην πρώτη θέση. Δεν της ήταν εύκολο να το αποδεχτεί».

Ίσως δυσκολεύονται και ορισμένοι νιόπαντροι. Ο Τζέιμς εξηγεί: «Τα πεθερικά δεν είναι σαν τους φίλους που έχεις διαλέξει μόνος σου. Κάποιος έρχεται, σαν να λέγαμε, και σου ανακοινώνει: “Αυτοί είναι οι καινούριοι σου φίλοι, είτε σου αρέσει είτε όχι”. Ακόμα και αν σε εκνευρίζουν, είναι οικογένειά σου!»

 ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Αν διαφωνείτε με το σύντροφό σας για κάποιο θέμα που έχει να κάνει με τα πεθερικά, προσπαθήστε να το λύσετε με πνεύμα συνεργασίας. Ακολουθήστε τη συμβουλή της Γραφής: «Ζήτησε να βρεις ειρήνη και επιδίωξέ την»..

Τα παρακάτω σενάρια θα σας βοηθήσουν. Καθένα παρουσιάζεται από την οπτική γωνία είτε του άντρα είτε της γυναίκας. Ωστόσο, οι προκλήσεις εφαρμόζονται και στα δύο φύλα, και οι αρχές που εξετάζονται μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε αρκετά προβλήματα που αφορούν τα πεθερικά.

Η γυναίκα σας λέει ότι θα ήθελε να τα πηγαίνετε καλύτερα με τη μητέρα της. Εσείς, όμως, θεωρείτε τη μητέρα της ανυπόφορη.

Δοκιμάστε το: Συζητήστε το πρόβλημα με τη γυναίκα σας. Να είστε πρόθυμοι να κάνετε υποχωρήσεις. Το θέμα είναι, όχι πώς νιώθετε για την πεθερά σας, αλλά πώς νιώθετε για το ταίρι σας—τον άνθρωπο που υποσχεθήκατε να αγαπάτε. Καταλήξτε σε έναν δυο συγκεκριμένους τρόπους για να βελτιώσετε τη σχέση σας με την πεθερά σας, και εφαρμόστε τους. Καθώς η γυναίκα σας θα παρατηρεί τις προσπάθειές σας, αναμφίβολα θα σας σέβεται περισσότερο.

Ο άντρας σας λέει ότι σας ενδιαφέρει περισσότερο να ευχαριστήσετε τους γονείς σας παρά εκείνον.

Δοκιμάστε το: Συζητήστε το πρόβλημα με τον άντρα σας και προσπαθήστε να το δείτε από τη δική του πλευρά. Φυσικά, εκείνος δεν θα πρέπει να νιώθει ότι απειλείται αν εσείς απλώς δίνετε στους γονείς σας την τιμή που τους οφείλετε. Ωστόσο, ίσως χρειάζεται να τον διαβεβαιώσετε—με λόγια και με πράξεις—ότι στη ζωή σας έρχεται πρώτα εκείνος και μετά οι γονείς σας. Αν ο άντρας σας είναι σίγουρος για αυτό, πιθανότατα δεν θα νιώθει ότι ανταγωνίζεται τους γονείς σας για να κερδίσει την προσοχή σας.

Η γυναίκα σας τρέχει για συμβουλή στους γονείς της αντί να ρωτάει εσάς.

Δοκιμάστε το: Μιλήστε με τη γυναίκα σας και αποφασίστε από κοινού ποια όρια θα βάλετε. Κάντε φιλότιμες προσπάθειες να είστε λογικοί. Είναι πάντοτε κακό να μιλήσουμε στους γονείς για κάτι που μας ανησυχεί; Πότε δεν θα ήταν κατάλληλο; Αν συμφωνήσετε και οι δυο για κάποια λογικά όρια, αυτό το ζήτημα δεν θα αποτελεί πρόβλημα.

Τα ονόματα σε αυτό το άρθρο έχουν αλλαχτεί.

Από το βιβλίο Εφτά Αρχές για να Πετύχει ο Γάμος (The Seven Principles for Making Marriage Work).

Subscribe Today

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

Newspaper WordPress Theme